DEM Parti Ağrı milletvekili Sırrı Sakık’tan toplu oy tepkisi: Hırsız var hırsız!

DEM Partili Sırrı Sakık, Ağrı’ya “taşınan” asker ve polisin toplu oy kullanmasına, “Hırsız var, hırsız var! Bu kentte hırsız var. Bu kentin iradesini gasp etmek istiyorlar” diye tepki gösterdi.

DEM Parti Ağrı milletvekili Sırrı Sakık’tan toplu oy tepkisi: Hırsız var hırsız!
Yayınlama: 31.03.2024
18
A+
A-

AKP-MHP ittifakının bölge illerine taşıdığı asker ve polisler sabanın erken saatlerinde okullara toplu olarak taşınırken, birçok ilde hile ve usulsüzlük yaşanıyor.

Muş'ta oy kullanma sabahın erken saatlerinde usulsüzlük ve hilelerle başladı. Merkeze bağlı Güzeltepe mahallesinde AKP'liler toplu oy kullandı. Kriz koordinasyon ekibi ve milletvekillerinin girişimlerine rağmen tutanak tutulmadı. Belediye eşbaşkan adayları ve olaya müdahale etmek isteyen sandık görevlilerine de saldırı gerçekleştirilerek telefonlarına el konuldu. Güzeltepe'de görevlilere saldıran kişinin AKP adayı Feyat Asya'nın eşi ve korumaları olduğu belirtildi. Malazgirt'te taşımalı seçmenler toplu oy kullandı. Mengüçlü Mahallesinde bulunan Muhammet Safitürk Ortaokulu'nda 580 oy toplu bir şekilde kullanıldı. Yine Alparslan ilköğretimde de oyların toplu kullandığı öğrenildi.

Ağrı'da da taşımalı olarak getirilen asker ve polislerin oy kullandığı okula giden Milletvekili Sırrı Sakık, askerlere yönelik, “Bugün onur günüdür. Siyasi görüşünüz ne olursa olsun bu irade gaspına karşı durun. Buraya gelen güvenlik güçleri sizlere sesleniyorum; bir toplu iğne ucu kadar Allah'a inancınız varsa, bu kutsal günde Ağrı halkının iradesini gasp etmeyin. Siz kimsiniz ya! Sizin içinize siniyor mu? Hırsız var, hırsız var! Bu kentte hırsız var. Ey Türkiye kamuoyu günlerdir size feryat ediyoruz. Ağrı'ya binlerce insan getirildi ve bu kentin iradesini gasp etmek istiyorlar. Ben ve arkadaşlarımız günlerdir feryat ediyoruz. Bu kenti kuşatmak istiyorlar. Ne yazık ki Kürt coğrafyasının tümü bir İstanbul etmedi. Herkes oraları konuştu. İktidarı ve muhalefetiyle hepiniz Kürt düşmanısınız. Ağrı halkına çağrımdır; sandıklara sahip çıkın” çağrısı yaptı.

Kaynak: MA

Tarafsız ve Bağımsız Haber Portalı
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.