İddia: TİP’in Hatay adayı Gökhan Zan olacak

Gazeteci Hasan Basri Akdemir, TİP PM’nin Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak Gökhan Zan ismine karar verdiğini, resmi açıklamanın yarın yapılacağını duyurdu.

İddia: TİP’in Hatay adayı Gökhan Zan olacak
Yayınlama: 12.02.2024
A+
A-

Gazeteci Hasan Basri Akdemir, TİP PM'nin Büyükşehir Belediye başkan olarak ismine karar verdiğini, resmi açıklamanın yarın yapılacağını duyurdu.

CHP'nin mevcut Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş'ı aday göstermesiyle ilgili tartışmalar sürerken Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayının Gökhan Zan olduğu iddia edildi.

Gazeteci Akdemir; İYİ Parti'den milletvekili adayı olan ancak seçilemeyen, daha sonra istifa eden eski futbolcu Gökhan Zan'ın TİP'in Hatay Büyükşehir Belediye başkan adayı olduğunu söyledi.

Gerçek Gündem'in haberine göre TİP eski Hatay Milletvekili ve parti yöneticisi Barış Atay'ı adaylık için ikna edemedi.

CHP'nin Lütfü Savaş'ı adaylıktan çekmesi durumunda ise eski futbolcu Gökhan Zan da çekilecek.

Gökhan Zan'dan Lütfü Savaş'a

Gökhan Zan Sözcü'den İpek Özbey‘e verdiği röportajda, Hatay'ın durumunu, halkının ne istediğini, siyasilerin söylemlerini ve kendisine gelen tepkileri değerlendirmişti. Zan, Özbey'in “Siz Hatay'ı biliyor, tanıyorsunuz, sahiden Lütfü Savaş'ı istiyor olabilir mi Hatay halkı? Parti yetkilileri, dört ayrı anket sonucunun böyle çıktığını söylüyor” sorusuna şu şekilde cevap vermişti:

“Kendi siyaset evinde bile şaibeli hale gelmiş bir insanı, Hataylılar gibi benim de görmezden gelmem mümkün değil. Biz her gün sokakta o tepkiyi görüyoruz. Üstelik bu yeni bir durum da değil. Devam eden bir yıllık sürecin bugün büyüyerek dışa vurulmuş hali. Anketleri neye göre, nerede, kiminle yaptılar bilemem, ama bu tepki aslında tüm siyasilere ortak bir ses yükseltmesidir. Doğru yerde, doğru zamanda, yanlış kişilerin yanında olarak gönül köprüleri kurulmaz. Sadece Hatay'da değil, tüm Türkiye'den kendisine tepkiler varken, sadece beni suçlaması inanılır gibi değil! İnsanlar zaten bu suçlu siyasetçi figürlerinden bıktı, zaten en çok buna tepkili…”

Tarafsız ve Bağımsız Haber Portalı
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.