Tuncer Bakırhan: “Demokratik Bir Türkiye İçin Hep Birlikte Mücadele Edelim”

DEM Parti Ankara Yenimahalle İlçe Örgütü’nün dayanışma yemeğinde konuşan Eş Genel Başkan Tuncer Bakırhan, Türkiye’nin demokratikleşmesi ve toplumsal barışın sağlanması için önemli mesajlar verdi.

Tuncer Bakırhan: “Demokratik Bir Türkiye İçin Hep Birlikte Mücadele Edelim”
Yayınlama: 26.04.2025
2
A+
A-

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Ankara Yenimahalle İlçe Örgütü, ilçe merkezindeki bir salonda dayanışma yemeği düzenledi. Etkinliğe DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın yanı sıra Ankara il eşbaşkanları, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Dayanışma yemeğinde konuşan Tuncer Bakırhan, Türkiye ve bölgeye dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin tarihsel bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Bakırhan, “Ortadoğu’daki tekçi rejimler sadece gitmekle kalmıyor, halklarına emperyalist müdahaleleri de beraberinde getiriyor. Bu rejimler kendi halklarına büyük kötülükler yapıyor. En büyük zenginlik artık maddi kaynaklar değil. Eğer öyle olsaydı Irak, İran, Suriye gibi ülkeler dünyanın en refah ülkeleri olurdu” dedi.

Otoriter rejimlerin kaynakları halk için değil, muhalefeti bastırmak için kullandığını vurgulayan Bakırhan, “Türkiye, stratejik coğrafyasında yaşanan krizlerden ders alırsa, demokratik bir cumhuriyete dönüşebilir. Sayın Öcalan’ın barış ve demokratik toplum çağrısı da buna işaret ediyor. İktidara büyük bir fırsat sunuluyor. Tekçilikten ve inkârcılıktan vazgeçilmeli. Hep birlikte demokratik bir Türkiye inşa edebiliriz” ifadelerini kullandı.

Kaynakların savaş ve güvenlik araçlarına değil, halka yönlendirilmesi gerektiğini belirten Bakırhan, “Bu ülkenin her metrekaresindeki insanlar çatışma olmadan bir arada yaşayabilmeli. Kaynaklar İHA’ya, SİHA’ya değil; emekçiye, öğrenciye, kadına harcanmalı. Türkiye, Kürtlerle toplumsal barışı kurarsa dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri olabilir” diye konuştu.

Öcalan ile Yapılan Görüşmeye Değindi
Tuncer Bakırhan, Abdullah Öcalan’la yapılan son görüşmeye de değinerek, “Heyetimiz Sayın Öcalan’la görüştü. Kendisi umutlu olduğunu, iyi şeyler olacağına inandığını ve hazırlıkları olduğunu ifade etti. Eğer samimiyetle yaklaşılırsa Türkiye daha önce görmediği bir demokrasiye kavuşabilir” dedi.

“Bu Mücadele 85 Milyon İçin”
Konuşmasının sonunda tüm toplum kesimlerine seslenen Bakırhan, “Bu ülkede sadece Kürtler değil, 85 milyon insan demokrasiyle buluşmalı. Soma gibi katliamlar yaşanmasın, Alevi yurttaşlarımız inançlarını özgürce yaşasın, öğrenciler parasız, özgür üniversitelerde okuyabilsin diye mücadele ediyoruz. Bu mücadele Türkiye’nin tamamı için, iyilik ve refah içindir. 40 yıldır her türlü bedeli ödeyerek yürüttüğümüz bu onurlu mücadele; Türküyle, Kürdüyle, kadınıyla, Alevisiyle ortak bir demokratik Türkiye hedefindedir” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Express Haber -Tarafsız ve Bağımsız Haber Portalı
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.