Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Enflasyon bizi de zorluyor’ dedi

Erdoğan, yüzde 2-3’lerdeki ABD ve Avrupa’da enflasyonun zirvede olduğunu iddia ederek, “Enflasyon bizi de zorluyor” dedi. Erdoğan, CHP lideri Özel’e “Darbe şakşakçılığını bırak” diye seslendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Enflasyon bizi de zorluyor’ dedi
Yayınlama: 20.03.2024
8
A+
A-

, yüzde 2-3'lerdeki ABD ve Avrupa'da enflasyonun zirvede olduğunu iddia ederek, “ bizi de zorluyor” dedi. Erdoğan, CHP lideri Özel'e “Darbe şakşakçılığını bırak” diye seslendi.

ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, enflasyon sorununun 'ye özgü bir durum olmadığını iddia ederek, sabır istedi ve emeklilerden gelen tepkilere ikramiye açıklamasıyla yanıt vermeye çalıştı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in “Gençler darbe yapsa teslim olurum” ifadesi üzerinden yüklenen Erdoğan, ‘para sayma' görüntülerine de değinerek Ekrem İmamoğlu ile birlikte özür dilemesini istedi.

Erdoğan bugün Isparta'dan sonra Burdur'a geçerek 31 Mart 2024 yerel seçimleri kapsamında miting yaptı. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

‘AVRUPA ENDİŞELİ, TÜRKİYE İSTİKRAR ADASI'

“Avrupa'nın birçok ülkesinde endişe hakim. Yarın krizin nerede patlak vereceğini kimse bilmiyor. Tüm bu çatışmaların ortasında Türkiye istikrar adası olarak yükselmektedir. Esnafımız her sabah dükkanını gönül huzuruyla açıyor. Sanayicimiz, tüccarımız, iş dünyamız, turizmcimiz geleceğine umutla bakıyor. Bunların ne kadar büyük bir nimet olduğunu etrafımıza baktığımızda bir kez daha görüyoruz. Dünyanın her ülkesi gibi bizim de sıkıntılarımız, zorluklarımız var.

Bölgemizdeki çatışmalardan bizler de etkileniyoruz. Avrupa ve Amerika (NOT: ABD'de enflasyon yüzde 3 düzeyinde. Almanya'da Aralık 2023'te yüzde 3,7 olan yıllık enflasyon, ocakta yüzde 2,9'a indi.) dahil pek çok yerde son 60-70 yılın zirvesine çıkan enflasyon herkes gibi bizi de zorluyor. Biz depremlerin yol açtığı güçlüklerle de mücadele ediyoruz. Depremlerin yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Ekonomik maliyeti 104 milyar dolar olan depremin ekonomimizde oluşturduğu baskı devam ediyor.

EMEKLİLERE YANIT: İKRAMİYE NİSANIN İLK HAFTASI

Özellikle emeklilerden gelen serzenişlere kulaklarımızı tıkamıyoruz. Emeklilerin yükünü hafifletmeye çalıştık. Emeklilerimizin bayram ikramiyelerini nisanın ilk haftası hesaplara yatırıyoruz.

Asıl amacımız kalıcı refah artışını sağlamaktır. Amacımız enflasyonu tek haneli rakamlara indirmektir. Bunu daha önce nasıl yaptıysak yine yapacağız. Devletimizin geliri arttıkça ortaya çıkan kaynağı herkese adil şekilde dağıtacağız. Sizlerden biraz daha sabır biraz daha dayanışma bekliyorum.

‘ÜÇ MAYMUNU OYNAYARAK GEÇİŞTİREMEZ'

Deste deste dolar balyalarını siz de izlediniz. Her televizyona çıkan başka bir açıklama yapıyor. Hepsi ayrı telden çalıyor. Meşhur hesap uzmanın ortalıkta esamisi yok. Hiç kimse sağa sola saldırarak bu rezaletten kendisini kurtaramaz. Hiç kimse böyle bir skandalı üç maymunu oynayarak geçiştiremez. Çantalar dolusu bu paraların kimden alındığı, nereye harcandığı, belgeleriyle, kayıtlarıyla, şeffaf bir şekilde açıklanmak zorundadır.

‘YANINA İMAMOĞLU'NU ALSIN ÖZÜR DİLESİN'

Özgür efendi garip darbe açıklamaları yapıyor. Darbecilerinden kendisine milli yeksan edildiğine dair telefon gelecekmiş bu da gençler yapıyor diye sevinecekmiş.

Özgür Efendi bıraksın darbe şakşakçılığını da çıksın önce içlerine kurt düşürdüğü CHP'li vatandaşlarımıza karşı görevini yerine getirsin. Yanına büyükşehir belediye başkanını da alsın milletten özür dilesin.”

BURDUR 2019 YEREL SEÇİM SONUÇLARI

Erdoğan'ın miting yaptığı Burdur'da 31 Mart 2019 yerel seçimi sonuçları şöyleydi:

CHP: Yüzde 53,14

AKP: Yüzde 43,95

Saadet Partisi: Yüzde 1.61

Vatan Partisi: Yüzde 0,52

HDP: Yüzde 0,32

Kaynak: Gazete Duvar

Tarafsız ve Bağımsız Haber Portalı
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.