Tülay Hatimoğulları: OHAL yerine seferberlik ilan etselerdi…

Partisinin grup toplantısını Hatay’da toplayan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “OHAL yerine seferberlik ilan etselerdi inanın kaybımız şimdinin yarısı kadar bile olmazdı” dedi.

Tülay Hatimoğulları: OHAL yerine seferberlik ilan etselerdi…
Yayınlama: 06.02.2024
A+
A-

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi () haftalık grup toplantısını depremin 1. yıldönümü nedeniyle 'da düzenledi.

Hatay'da Harbiye Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (HASYAD) salonunda yapılan grup toplantısında konuşan DEM Parti Eş Genel Başkanı , şu ana kadarki en zorlu grup toplantısını yaptıklarını söyledi.

Hatimoğulları, “Resmi rakamlara göre 50 binin üzerinde açıklanan ama Murat Kurum'un ağzından kaçırmasıyla 130 bin olduğu söylenen ki biz resmi rakamların daima 3 ile 4 ile çarpmamız gerektiğini çok iyi biliyorduk. Pandemi zamanında ölüm sayılarının nasıl gizlendiğini biliyorduk. Zikredilen 130 bin kişi, belki daha da fazla. Ve şu an kayıp olan hala bulunamayan, ailelerinin bir mezar taşı olsun diye çaba harcayan bütün canlarımız için değerli halkımıza başsağlığı dileklerimi iletiyorum” diye konuştu.

‘KAYBIMIZ YARISI KADAR BİLE OLMAZDI'

bölgesine karşı devletin duyarsız olduğunu söyleyen Hatimoğulları, “Aradan bir yıl geçti devlet hâlâ yok” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Devlet o gün gelseydi, yerine seferberlik ilan etseydiler daha sonraki zamanlarda ihale usulü enkaz kaldırmak için gelen o iş makinalarını Antakya'da Samandağ'da İskenderun'da Defne'de yaşayan halkımız bilir, AKP ilk andan itibaren devletin olanaklarını seferber etmiş olsaydı, o iş makinaları aylar sonra değil, o an yaralılarımızı kurtarmaya yardımcı olmaya çalışsalardı inanın kaybımız şimdinin yarısı kadar bile olmazdı.”

Kaynak: Gazete Duvar

Tarafsız ve Bağımsız Haber Portalı
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.