BİNGÖL’ÜN SAHİPİSLZİĞİ ULAŞIMI DA VURDU

Yayınlama: 01.08.2022
907
A+
A-
Express Haber Genel Yayın Yönetmeni

Bingöl de son birkaç haftadır gündemden düşmeyen ulaşım konusuna ilişkin gurbette yaşayan bir gazeteci ve Bingöllü bir birey olarak birkaç kelime de biz yazalım. Bingöllü olduğumuz için sanrım bu hakka sahip olduğumuzu düşünüyorum.

Neyse gelelim asıl konuya.

Ülke genelin de ki ekonomik durum Bingöl de ulaşımı aksattı. Artan yakıt ve artan maliyetlerden dolayı Bingöl de ki,'' S.S 18 Nolu. Motorlu Taşıtlar Kooperatifi'' bir günlük bir kontak kapatma eylemi yaptılar.  Bu eyleme karşılık Bingöl Belediyesi kendi bünyesin deki araçları seferber ederek o gün için ulaşım konusun vatandaşa hizmet verdiler. Bu konuda Bingöl Belediyesini tebrik ediyorum örnek ve güzel bir davranış.

Yasal olarak grev yama hakkını kullanan ve bunun da gerekçelerini dile getiren motorlu taşıtlar Kooperatifi'ne ilişkin, sosyal medya da yazılıp çizilenleri görünce bende bu konuyu muhataplarından öğrenmek için Bingöl'deki akraba, eş, dostla sohbet ederek bilgiler topladım.  Konuya ilişkin ‘'Motorlu taşıtlar Kooperatifi'' başkanı Nihat Kaya'nın günlerce yerel medya da açıklamalarını okudum ve her bir açıklamasın da kendilerine yansıyan olumsuzlukları dile getirdiğini gördüm.

Bir de bu konuda, memleketin sözde sahipleri olan siyasilerimiz neler demiş bir bakayım dedim. Maalesef memleketimizin seçilmişleri bu konuya ilişkin tek kelime etmemişler.

Koskoca memlekette ulaşım konusunda ciddi sorunlar yaşanıyor, memleketin şehir içi ulaşımı konusunda lokomotif görevini üstlenen ‘'Motorlu Taşıtlar Kooperatifi'' grev yapıyor, memlekette ulaşım duruyor, halk mağdur oluyor, grev yapan kooperatif mağdurum diyor ve tüm bu yaşanan sorunlara ilişkin siyasilerin çözüm konusunda sergiledikleri tavır insanı şaşkına çeviriyor. Saygı değer siyasilerimiz sizi bu halk niye seçti?

Konuya ilişkin geçtiğimiz hafta Bingöl de bir STK'nın Bingöl Belediyesinin kendi bünyesine araç alıp ulaşımı kendisinin yapması için imza kampanyası başlatılmıştı.

İyi, hoş güzel de yahu belediye şu an ki kooperatifin hak edişlerine zam yapmıyor!

Hadi kendi aracını aldı gerçekten de bedava m taşıma hizmeti verecek!   Belediyenin kendi borçlarına çözüm bulamamışken bir de!

Motorlu Taşıtlar Kooperatifi başkanı bugün kendilerine yönelik iftiralara karşılık küçük bir gelir gider tablosu paylaştı ve bu tablo ne kadar haklı olduklarını gösterdi.

Rant ve çıkar iftiraların bende çok duydum ama bu konuda bir tane belgenin bile yerel medya da veyahut sosyal medya da yayınlandığını görmedim. Eğer bu konuda elinde belge veyahut delil sunan olursa ben bu yazımı komple yayından kaldırıp, o belgeleri bizzat haber yaparım.

Sanırım az önce yukarıda bahsettiğim memleketin sahipleri olan seçilmişler bu soruna ilişkin ‘'Motorlu Taşıtlar Kooperatifi'' ile görüşme bile yapmamışlardır. Bu benim kendi düşüncem belki de görüşmüş olabilirler, ama durum öyle olsaydı bugün Kooperatif başkanı Nihat bey gelir gider tablosu paylaşmazdı.

Böylesine çözülmesi basit olan bir sorunun memlekette kangrene dönüşmesinin sebebi memleketi yönetenlerden başka kimse olamaz.

Memleketin siyasetçileri, düğünlere, taziyelere gidip resimler çekip baş sağlığı mesajların yayınlamak yerine memleketin ulaşım sorununu çözmek için ellerini taşın altına ne zaman koyacaklar çok merak ediyorum.

Bingöl gerçekten doğası, havası ve güzellikleriyle tam bir küçük cennet ama maalesef memleketi yönetenler sayesin de Bingöl yaşanmaz bir cehenneme dönüşüyor.

Umarım bir gün Bingöl gerçekten de hak ettiği yere kavuşur.

Son olarak memleketin tek sorunu otobüsler değil, taksiler ve diğer bir çok sorunumuz var… İnsan hangi birini yazacağını şaşırıyor doğrusu.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.